top of page

Programma's & Bestandseisen

Een prachtig eindresultaat begint bij de keuze van uw ontwerpprogramma. Wij hebben een aantal programma's en bestandseisen op een rij gezet, waarmee u uw project drukklaar kunt maken.

Adobe Indesign           t/m CC

Adobe Illustrator         t/m CC

Adobe Photoshop      t/m CC

QuarkXPress                7.0

 
Lagere of hogere versies kunnen problemen geven met het openen en verwerken van de bestanden.

Illustrator

Als u in Illustrator fonts heeft gebruikt, kunt u het beste van de tekst lettercontouren maken. Dit doet u door onder menu-optie 'tekst' te kiezen voor 'letteromtrek maken'. De tekst moet wel definitief zijn, omdat deze daarna niet meer kan worden gecorrigeerd. Sla Illustratorbestanden op als Illustrator EPS.

 
Photoshop

Illustraties dienen opgeslagen te worden in EPS, Tiff of Jpeg formaat. Hierbij moeten de bestanden als binair worden weggeschreven. U krijgt deze optie voor codering bij het opslaan van uw bestand. Sla de bestanden op in CMYK en niet in RGB. Als u duotonen gebruikt, wees er dan alert op dat de Pantone kleuren dezelfde benaming hebben (C, U etc.) als die in het programma waarin het Photoshop bestand is geplaatst (QuarkXPress, Indesign of Illustrator).

 
PDF

In een PDF bestand mogen geen RGB kleuren verwerkt zijn, maar enkel CMYK en Pantone-kleuren. Houd rekening met minimaal 3 mm afloop rondom de pagina. Lever het bestand bij voorkeur met snijtekens aan. Houd bij de bestandsindeling de werkelijke paginavolgorde aan. Dus bijvoorbeeld bij een brochure van vier pagina’s niet pagina 4 voor pagina 1 zetten.

 

bottom of page