top of page

Uw drukkerij in Amsterdam-West, Amsterdam Westpoort, Sloterdijk.

Veelgestelde vragen

Hoelang is een offerte geldig?

In principe dertig dagen.

 

Kan ik ook voor een ontwerp bij jullie terecht?

Mocht u behoefte hebben aan ontwerpwerk of vormgeving, dan kunnen wij u uiteraard een aantal suggesties geven. Vraagt u er gerust naar!

 

Hoeveel tijd kost drukken?

Uiteraard is dit sterk afhankelijk van het drukwerk, de oplage en de specificaties, zoals noodzakelijke nabewerkingen et cetera. Informeer in een zo vroeg mogelijk stadium bij ons naar de planning van drukwerk;

dat voorkomt dat u mogelijk problemen krijgt in uw planning.

 

Hoe gaan jullie om met drukwerk waar geheimhouding op rust?

Dat is een ander verhaal. Die worden apart verwerkt in een aparte orderstroom. Voor meer informatie hierover kun u contact met ons opnemen.

 

Als ik films heb, zijn die dan bruikbaar voor drukwerk?

Er worden bijna geen films meer gebruikt bij plaatvervaardiging voor drukwerk. Er is nog wel een mogelijkheid om films te digitaliseren, maar ook dat wordt steeds lastiger. Indien u nog films heeft, waarvan u drukwerk wil laten maken, neem dan met ons contact op om te overleggen.

 

Wat moet ik aanleveren?

Het is belangrijk dat uw bestanden compleet en correct worden aangeleverd. Dit voorkomt fouten en vertragingen in de productie, alsmede mogelijke meerkosten. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de aanleverspecificaties.

 

Wat is eigenlijk een FTP-server?

FTP staat voor File Transfer Protocol: een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt. Het is in feite een externe digitale opslag ruimte waar bestanden geplaatst en opgehaald kunnen worden. Klik hier voor de FTP-server van DR&DV Media Services.

 

Hoe weet ik of het papier milieuvriendelijk is?

Er zijn papiersoorten waar een milieukeurmerk op staat. Er zijn echter ook soorten waarbij niet te zien is of ze wel of niet milieuvriendelijk zijn. Tegenwoordig is meer dan 50% van het papier van het FSC certificaat. Dit houdt in dat al vanaf het planten van bomen t/m het maken van papier de gehele keten milieu vriendelijk verwekt is. Voor elke boom die gebruikt wordt voor het produceren van papier wordt een nieuwe boom geplant.

 

Wat moet ik doen nadat ik een proef heb ontvangen?

Proeven zijn er vanzelfsprekend om te controleren of alles naar wens is uitgevoerd. Klik hier voor een aantal controleadviezen.

 

Hoe geef ik tekstcorrecties aan?

Er is een standaard ontwikkelt voor het aangeven van tekstcorrecties in proeven. Bijna alle grafische vormgevers werken hiermee en begrijpen dus ook de tekens. Klik hier voor een pdf-bestand met het overzicht van de tekens.

 

Wat als ik niet tevreden ben over het drukwerk?

Tevreden klanten, dat is waar we voor gaan! Als u klachten heeft, vragen, niet tevreden bent, meld u dit dan beslist bij ons. Wij zullen er alles aan doen om uw klacht op te lossen.

 

Kan ik ook drukwerk op voorraad laten houden?

Dat behoort zeker tot de mogelijkheden! Het voordeel voor u is dat het u geen fysieke opslagruimte kost. Bovendien bespaart u kosten, omdat voor drukwerk in het algemeen geldt: hoe hoger de oplage, hoe lager de kosten per exemplaar.

 

Bewaren jullie alle digitale bestanden?

Ja doen we. Geripte bestanden blijven drie weken op de server staan. Daaraan worden de bestanden op klantcode weggeschreven op cd’s en dvd’s en in een brandveilige kluis opgeslagen. Formeel blijven de bestanden uw eigendom mits ze zelf bijgeleverd hebben compleet. U kunt ze dus ook altijd weer opvragen.

 

Wat betekent printing on demand?

Printing on demand (POD) is het vervaardigen van uw order op het moment dat u wilt . Dat kan per stuk of in hogere oplages.

Uw drukkerij in Amsterdam-West, Amsterdam Westpoort, Sloterdijk.

bottom of page